موتور رندر کرونا Corona Renderer
کرونا به انگلیسی CORONA به معنی (حلقه نور دور خورشید) که یک موتور رندر جدید آنبایاس و فیزیکال بیس است.
آندره کارلیک (Ondřej Karlík) همیشه مجذوب ایجاد تصاویر فانتزی بود. او در سال ۲۰۰۵ تخصیل در رشته گرافیک کامپیوتری را آغاز کرد، اما بعدا پس از ثبت نام در دانشگاه فنی چک در پراگ، تمرکز خود را به برنامه نویسی نشان داد.
نهایتاً، در سال ۲۰۰۹ او با ترکیب هر دو علاقه خود پروژه Corona Renderer را آغاز کرد. آندره کرونا (Corona) را به عنوان بخشی از پایان نامه کارشناسی و کارشناسی خود توسعه داد.
پس از فارغ التحصیلی در سال ۲۰۱۱، با یاروسلاو کریوانک (Jaroslav Křivánek) ملاقات کرد و دکترای خود را در دانشگاه چارلز (Charles) در پراگ تحت نظارت او آغاز کرد و تمرکز خود را بر، بهره وری و قابلیت استفاده از رندر توسعه داد.
آندره کارلیک در سال ۲۰۱۴ تحصیلات خود را متوقف کرد تا تمرکز کامل خود را به Corona Renderer اختصاص دهد.
پس از شروع کار رسمی این موتور رندر میتوان گفت جزء موفقترین و بهترین موتور رندر های موجود در جهان قرار گرفت که باهم دلیل این امر را برسی میکنیم.
در حال حاظر پلاگین کامل این موتور رندر برای برنامه مکس از اتودسک بصورت مستقل موجود میباشد و برای برنامه های Cinema4D -Blender – Sketch Up در حال توسعه میباشد.
در ادامه با توضیحاتی کلی در مورد موتور رندر Corona Renderer در بلاگ دکمه ها با شما هستیم.
مزیت های رندر CPU نسبت به GPU در موتور رندر کرونا CORONA RENDERER
Corona Renderer به سخت افزار ویژه ای نیاز ندارد. موتور رندر کرونا از CPU استفاده می کند یا به قولی CPU BASE بوده و شما می توانید آن را در هر پردازنده از intel یا AMD که در دهه گذشته تولید شده، اجرا کنید.
چرا فقط CPU؟
با ارائه رندر CPU Base ما از همه محدودیت ها و مشکلات رندر GPU که شامل نامناسب بودن معماری GPU برای نور کامل GI یا Global illumination، حافظه محدود کارتهای گرافیک، پشتیبانی محدود از پلاگین ها و نقشه های شخص ثالث، غیر قابل پیش بینی بودن، نیاز به دانش تخصصی و یا سخت افزاری برای اضافه کردن گره ها، هزینه های بالا، گرما و سر و صدای زیاد و دسترسی سخت و محدود به مزارع رندر.
این را اینگونه تعبیر نکنید که چون روی هر پردازنده ای می توان رندر گرفت، سرعت همه پردازنده ها از نظر خروجی نزدیک به هم هستند.
در هر صورت رندر مبتنی بر CPU با یک نگاه عمیق و تخصصی صورت گرفته و شاید هم روزی برسد که کرونا از مزایای رندر تحت GPU نیز استفاده کند.
ولی در حال حاضر این موتور رندر در نسخه جدید یعنی نسخه Corona Renderer 1.7 برای 3ds Max نیز خبری از تغییر در نوع رندر خود از نوع سخت افزار منتشر نکرده و همچنان رندر ها تحت پردازنده صورت می گیرند.
و در لینک بنچمارک سایت کرونا به جستجوی پردازنده ها و سرعت و زمان رندر آنها دسترسی داشته باشید.
این مقایسه برای شما به انتخاب پردازنده مناسب کمک شایانی می کند و جزو بهترین گزینه های انتخاب برای یک خرید خوب خواهد بود.
به هر صورت اگر هر گونه سوالی از نوع خرید و ارتقاء سخت افزار برای افزایش سرعت در موتور رندر کرونا و یا خواستار یک مشاوره خرید سیستم حرفه ای هستید، با مشاورین سخت افزاری سایت دکمه ها، تماس بگیرید.
تنظیمات رندر در Corona Renderer
در موتور رندر کرونا بدلیل آنبایاس و فیزیکال بیس بودن پردازش تا حد بسیار زیادی کاملا اتوماتیک بوده و برخلاف وی ری، مکسول و آرنولد هیچ نیازی به تنظیمات پیچیده رندر ندارد. همین امر خود یکی از مهمترین دلایل انتخاب این موتور توسط طراحان
معماری، طراحان داخلی و همه کسانی که فقط نیاز به یک رندر ساده سریع و رئال دارند میباشد.
نورپردازی
نورپردازی نیز که خود یکی از موثرترین و مهم ترین عناصر رندر حرفه ای میباشد در کرونا تا حد ممکن ساده و خلاصه شده است به حدی که در کرونا فقط دو نوع نور وجود دارد! و امر نورپردازی را بسیار لذت بخش و ساده کرده است.
متریال سازی (شیدرینگ)
شیدرینگ در Corona Renderer نیز از این قائده مستثنی نیست، ابزار هایی که در متریال های کرونا وجود دارد به اندازه ای ساده هستند که میتوان گفت تمامی متریال ها موجود فقط از یک متریال ساخته میشود.
لایت میکس!
به جرات میتوان گفت قابلیت لایت میکس خود به تنهایی کلی از اعتبار و پیشرفت این کمپانی را مهیا کرده است! لایت میکس در کرونا به این دلیل که نورها به شکل فیزیکال قابل پردازش میباشند (به صورت المنت (عناصر) قابل تفکیک هستند) هنگام رندر و حتی پس از رندر میتوان آنهارا تغییر داد! این بدان معناست که دیگر برای نورپردازی ها و تنظیم لامپ ها و تمامی منابع نوری حتی آسمان و خورشید! نیاز به رندر دوباره نیست و میتوانید با فریم بافر کرونا همان رندر را از روز به شب و از شب به روز با چند کلیک ساده و بدون نیاز به پردازش تبدیل کنید.
همکاری با V-Ray
در سال های اخیر یکی از مهم ترین سواالت پیش آمده برای معماران و آرتیست ها این بوده که V-ray بهتر است یا کرونا؟! کدام بهتر است! مدل و منابع آموزشی کدام موتور در دسترس است؟ وی ری و کرونا اما جدیدا در اقدامی غیر قابل پیش پینی به هم پیوستند! و این فقط به معنی یک همکاری ساده نیست بلکه ادغام کامل این دو کمپانی است! (البته نه خود نرم افزار ها) از این مساله میتوان مطمئن بود که نه وی ری و نه کرونا قرار نیست از دور خارج شده و یا در یکدیکر ترکیب شوند و این نکته میتواند به بسیاری از مشکالت کرونا و وی ری کمک کند و تیم کرونا روی نورپردازی وی ری کار کرده و تیم وی ری بر روی سرعت و پردازش کرونا!
و غیر از این هم بسیار نکات خوب دیگر مانند استفاده مدل های کرونا در وی ری! و استفاده مدل ها و نورهای وی ری در کروناست! که بسیاری از مشکالت را رفع میکند و نیازی به تبدیل نور و متریال ها نیست. از دیگر نکات آن نیز میتوان به پشتیبانی کرونا از فونیکس و دیگر پالگین های قدرتمند شرکت وی ری اشاره کرد که خود بسیار حائز اهمیت است.